Blog Walking bersama RedBellas : Dream Escape

8:20 AM



Assalamualaikum.. Selamat pagi... 

Tertarik nak join segmen ni sebab nak share antara tempat yang aku teringin sangat nak pi...  One of them is .....


Venice....

Why Venice..?? sebab aku memang pencinta Sejarah... mesti hampa tak percaya kan...?? but then, it is true... since sekolah rendah masa belajaq subjek Kajian Tempatan lagi, aku dah suka Sejarah.. in fact, sebelum darjah 4 aku dah tak sabaq nak tunggu untuk belajaq subjek itu...

And gred Sejarah aku dari sekolah rendah sampai menengah, sentiasa yang paling best among the other subject.. haha... even masa tingkatan 3, belajaq pasai Jepun.. dengan cikgu yang tak best langsung.. salin nota dari zaman tok naduk punya.. kertas sampai dah lunyai.. kuning.. but then, gred aku sentiasa cemerlang...




 cikgu ni dia suka sangat sebut markah time nak bagi kertas peksa.. tensi ai taw ~ pernah satu test, bebudak kelas aku banyak dapat 50 lebih, ada yang fail....  yang paling okey pun dalam 60 plus.... mai kat aku, 80... hehe.. kembang sat ~ aku sorang ja yang dapat A masa tu... since nama aku starting with "S", jadi lambat sikitlah nak dapat paper nya.. alhamdulillah ~

berbalik pada cerita asal.. yes! aku memang minat sangat tengok bangunan yang ada seni.. bangunan lama2.. macam kat Penang.. Melaka.. Kellie's Castle... kagum ai ~ sebab tu teringin sangat nak pi sini.. sambil menyusur sungai tu naik sampan, boleh menikmati keindahan architecture disekeliling ~

Semoga impian aku ni tercapai satu hari nanti.. InsyaAllah ~


Cantik kan.... SubhanaAllah ~

Cik Farida.. boleh tak ai join bebanyak.. sebab banyak lagi ni tempat yang tak disenaraikan lagik.. hehehe

You Might Also Like

14 comments

  1. Venice mmg cntik..moga dpt smpai sna 1 hari nnti :)

    ReplyDelete
  2. cantik kan venice? hehe sy pun teringin ke sana..tu antara tempat yg teringin mau travel..

    ReplyDelete
  3. bw di sini. memang cantik venice ni. kawan saya di philadelphia, dream escape-nya Malaysia. rasa comel pulak ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. Malaysia pun cantik.. ada macam2 culture.... utk orang luaq, it's unique...

      Delete
  4. terima kasih join.. sy dah update senarai peserta terbaru.

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored