Double treat ~~

12:14 PM


Assalamualaikum... Selamat berhujung minggu... Apa plan hari ni..? Esok...?? Biasalah.. Cuti2 sekolah ni memang kenduri banyak.. ai pun asyik mengatoq kenduri ja.. Kenduri sendiri, InsyaAllah.. doa2 kan lah ye.. barakAllah buat semua pengantin2..

Sat lagi nak gerak dah pi Aloq Staq.. BMFA yang lain dah ada dekat sana dah.. Time subuh tadi depa call.. Dah ada dekat masjid Seberang Jaya... hehe.. Depa pi dulu sebab, aku tunggu Si Propesor klon, Roza.. Dia ada kenduri pulak dah dekat rumah dia.. So, dia nak pi buat2 sibuk dulu, tayang muka.. Lepas zohoq, baru kami gerak...

Ni cerita hari Rabu lepas... Baru sempat nak cerita kan.. haih... Aku balik lambat sebab kerja yang tak pernah selesai.. Abang Whatsapp suruh balik awai jugak.. Dia kata semua orang tunggu aku nak pi makan.. Sebab aku balik lewat, aku suruhlah depa pi makan dulu.. Abang tak mau! Nak jugak adik yang tercinta dia ni ada... Okeh! Adik mu ini menurut perintah...

Sampai rumah, semua muka kebuloq.. Kesian kesayangans aku ni.. Jom2 cepat..!! memang semenjak dua menjak ni dok teringat Beriani Kapitan.. Malam itu menjadi kenyataan.. Oh! Lupa nak habaq.. Dia tunggu aku balik sebab dia yang nak belanja makan... hehe

Sapa orang Penang, pernah pi Penang, mesti tau kan.. perghhh ~ Kalau makan ni, sahih teringat.. To me, makan nasik witout kuah is enough.. Nasik dia pun dah sedap.. Restoran Kapitan ni tak silap aku ada 3 cawangan.. satu dekat Bandar Perda,  satu lagi dekat Queensbay.. last sekali dekat dengan jetty belah pulau.. aku lupa nama jalan tu.. Dekat2 Lebuh Chulia tak silap...

Beriani yang family aku selalu makan ada 2.. Sama ada beriani dengan ayam tandoori or beriani Milani or short form nya Milani ja.. Milani ni kuah dia cheese.. Ayam dia tak dak tulang.. By the way, kuah die even though cheese, tapi tak memuakkan ye.. tetapi, ia menggemukkan.. hehe




Ni lah qhupenya Milani tu.. ai kalau bab makan memang lupa.. makan dulu.. baca doa dulu, baru snap picture.. tu lah qhupenye.. hehe..

yang tak pernah try, bolehlah try nanti... takut ada yang tapau pulak nanti.. ^_^



mia sista.. dia memang lagu ni.. tengok! gambaq bergerak dah... tak sempat nak snap balik sebab nasi dah sampai.. teruja nau tengok nasi..

Tu cerita this week.. Ni pulak cerita minggu bila ntah.. Abang jugak yang belanja.. Pizza....



Jangan tanya kenapa tinggal banyak ni ye.. harap maklom dengan perangai saya.. haha..




Mia ibu and abang.. kesayangan...




Kami order meal no 4 tak silap.. Yang 2 set or regular pizza.. Aku dah lama tak kerja pizza.. So, tak ingat sangat menunya.. hehe... Ni flavor lagi satu...

Saja try flavor baru.. Both boleh tahan.. Tapi, tak ingat pulak flavor apa.. Ayam dengan seafood.. 


Cerita pasal makan ja, semua abang belanja kan.. Bila masa turn ai pulak... hee.. tak lah.. Ai ada belanja jugak.. tapi, ai tak cerita kat orang.. Ai malu jaja kebaikkan sendiri.. muhahahaha... Abang suruh ai belanja makan dekat Puncak Mutiara, Kampung Pelet.. tau..?? tak tau..??

InsyaAllah ~ Maybe bulan depan ai bawak depa pi sana.. Nanti ai share.. View kat sana memang bombastik.. Kedai makan kat hujung kampung..




Baru ai perasan.. Kalau abang belanja makan, mesti pakai baju ni.. Pasepa eh abang..??? Baju ni memang dibeli/ dipakai bila nak treat orang ea..? heee.. Anyway, thank you abang sebab belanja.. Alhamdullillah.. Semoga murah rezeki abang selalu.. Boleh kami "pau" lagi.. hek2..

You Might Also Like

6 comments

  1. dapat yang sedap, mesti teringat..
    tapi, yg tak sedap pun teringat jugak.. hehe

    ReplyDelete
  2. Bestnya makan-makan! Bertambah-tambah best kalau makan & luangkan masa dengan family :)

    ReplyDelete
  3. Bestnye la ade abg ni kn... kite yg jd kakak ni la kne blnje adik2.. tp adik ayu.no 2 sllu gak blnje ktorng... lg byk memberi lebih murah rezeki insyaallah

    ReplyDelete
  4. Kak Farrah .:. yup.. bertambah2 jugak berat badanku.. sobb..

    Ayu .:. hehe.. tak pa.. orang yang belanja orang ni kan murah rezekinya.. aaminnn

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored