Jatuh bukan untuk duduk!

10:07 PM


saat kau jatuh, bangunlah...
kerana yang terluka akan terus berdarah...
namun, majulah kehadapan..
kerana dihadapan belum tentu onak dan liku yang bakal kau tempuhi...
luka yang berdarah akan sembuh seiring dengan peredaran masa..
biarkan ia sembuh secara semula jadi...
agar ia akan tertutup dengan lebih rapi...
andai hari semalam, bukanlah hari mu...
dan hari ini, bukan untuk mu...
belum pasti hari esok bukanlah segalanya untuk mu...


Get up!
Dress up!
Look forward!
Move a step!
I'll be there waiting for YOU...

see ya ~~





Selamat malam dari atas cruise... 
mih2


You Might Also Like

10 comments

  1. masa je boleh mengubati semua benda. i've been there before. ingatlah ALLAH takkan hadirkan ujian kalau DIA tak sayang..

    p/s : saya yang Libra, bukan dia. so you know how i feel bila kita dah berkawan rapat dengan someone and dia buat macam tu dekat kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyap..
      betul tu....
      hadinya hujan untuk datangnya pelangi.. kan...

      p/s: oh! salah tafsiran ea.. T_T yup.. pernah rasa quite sometimes.. sabar ea ~

      Delete
  2. Luka dan parut hari ini, jadikan kita yang lebih baik hari esok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul Kak Farrah ~~~ semoga hari ini lebih baik dari hari semalam..

      Delete
  3. Life must go on..
    No matter what.
    Moga Allah beri ketabahan.

    ReplyDelete
  4. pabila saat jatuh dapat memberi kita lebih kekuatan . .

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekuatan untuk bangun.. dan kekuatan untuk hari esok.. kannn

      Delete
  5. Jtuh..dduk skjp amik mood. Lps tu bangun balik :)

    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak amek mood, macam lama sikit kan..

      mood pi jalan2...

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored